Rólunk mondták

Teljes szívemből ajánlom ezt a tanfolyamot, ennek a szemléletmódnak az elsajátítását minden szülőnek. Teljesen új megvilágításba került számomra a gyerek sírása, hisztije, sokkal empatikusabb, a gyerekem érzelmeire jobban reagáló, mégis sokkal határozottabb anya lettem. Felüdülés megtapasztalnom ezt az új magabiztosságot a szülői szerepemben!

Az itt megtapasztalt élmények és a tanult eszközök hatására könnyebben szabok határokat, de emellett “hatékonyabban” a gyerek igényeihez jobban illeszkedve vagyok képes játszani vele. Amikor ideges anyukákat és hisztiző gyerekeket látok a boltban, a játszótéren, mindig arra gondolok, milyen jó lenne nekik is eljönni ide – és szívből is ajánlom mindenkinek, aki megkérdez!

Fruzsina, Budapest

Ami nekem ebben a módszerben fontos újdonság volt a korábban megismert némileg hasonló módszerekhez képest: itt a gyerekről valóban azt feltételezzük, hogy eredendően jó, ha „rosszalkodik”, akkor nem vele van baj, hanem neki van baja. És a legjobbat akkor tesszük vele, ha minden helyzetben mellette állunk.

Hogy nem szükséges semmire tréningezni, didaktikus módszerekkel belé sulykolni, büntetni, fenyegetni, zsarolni. Hogy a gyereknevelés semmiképp nem lehet egy hatalmi harc, akaratok egymásnak feszülése. .. Nagyon fontos számomra ennek a módszernek egy másik alapeleme, hogy itt érzem igazán azt, hogy a szülő is maximális elfogadást és támogatást kap, nincs bűntudatkeltés. Hogy tényleg nem az számít, hogy hordozod, vagy nem hordozod, hogy adsz-e tejet 3 éves korig, vagy nem, … hanem mindannyian jó anyák vagyunk, és megtesszük a tőlünk telhetőt legdrágább kincseinkért.”

Dóri, Budapest

Számos kötődően nevelő szakirodalom után is tudott újat nyújtani a tanfolyam! Főként a hisztinek is nevezett kiborulás témakörében gyarapodtam új nézőponttal. A játékos eszközök tárházát kaptuk nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is, magával ragadó előadásmódban, végtelenül lelkes és segítőkész oktató által. Fontos még, hogy a módszertan nem kizárólag a gyermek, hanem a szülő hogyan létét is hangsúlyosan kezeli!

Teréz, Budapest

Boldog és hálás vagyok, hogy részt vehettem a Zsuzsi által vezetett Játékos nevelés tanfolyamon, és megismerhettem ezt a csodálatos módszert. Zsuzsi nagyon élvezetesen ismertette az elméleti hátteret, sok-sok gyakorlati példával színesítve. Minden alkalomra házi feladatot kaptunk, ami arra ösztönzött, hogy a megismert módszert a napi gyakorlatban is megpróbáljam alkalmazni. Megismertem a játék fontosságát a gyerekeim életében, sokat nevetünk, szorosabb, bensőségesebb kapcsolatot sikerült kialakítani e módszer által. Empatikusabb lettem, és sokkal jobban viselem gyermekeim kiborulásait, sírásait. Igyekszem a tanultakat az életünk részévé tenni.

Nagyszerű szülői csoport, bizalmi légkör alakult ki, és annyira hasznosnak éreztük a tanfolyamot, hogy további 4 alkalommal meghosszabbítottuk. Mindenkinek jó szívvel ajánlom a módszert és Zsuzsa tanfolyamait!

Eszter, Budapest