Sófalvi-Civin Zsuzsi

Civin Zsuzsi profilképe

Egész életemben azt mondták rólam az ismerőseim, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok, és hogy engem nem lehet felidegesíteni, kizökkenteni. Abban bízva, hogy ez valóban így is van a tanári pályát választottam 2008-ban, és egy óbudai gimnáziumban kezdtem el tanítani angol tanárként. Hamar kiderült, hogy a fenti jellemzés nem fedi le személyiségem valamennyi oldalát. De ekkor még nem kezdtem magamra nézni, mindig másokat okoltam azért, ha mégis ideges, feszült, nyugtalan voltam, és főleg nem kértem segítséget ahhoz, hogy a munkám lelki oldalát kezelni tudjam. Szerencsére eljött 2013 és nagy megkönnyebbüléssel hagytam félbe a munkámat és vágtam bele az anyaságba. Megszületett a kisfiunk, majd huszonkét hónappal később a kislányunk.
A Kapcsolódó Neveléssel négy és fél évvel ezelőtt találkoztam, amikor a kislányom fél éves volt, a fiam pedig kettő és fél. Egy baba-mama klubbos előadáson ismertem meg Egry Zsuzsit, aki akkor a sírás meghallgatásáról beszélt. Nagyon megfogott amit hallottam és elkezdtem járni előadásokra és műhelymunkákra is. Rájöttem, hogy nem szégyen segítséget kérni, ha valami nem megy. Az alaptanfolyam, majd az oktatóképzés rengeteget segítettek a családi helyzetek (hiszti, testvérféltékenység, óvodai beszoktatás, eltérő szülői nevelés, stb.) kezelésében. A páros meghallgatás eszköze pedig nem csak a mi családunkban hozott eredményeket, de a meghallgató párom életét is segítette, segíti. 2017-ben visszatértem a tanári pályára, ahol szintén remekül alkalmazhatók a Kapcsolódó Nevelés eszközei.
Oktatóként és tanárként nagyon fontosnak tartom azt a támogatást, amit szülő-szülőnek, tanár-tanárnak, ember-embernek nyújthat az élet valamennyi területén. Szeretném, ha minél több ember rátalálhatna ezekre az eszközökre, így hát folytatom az oktatótásaim által elkezdett munkát Szentendrén is.

Az általam hirdetett eseményekről a saját Facebook oldalamon is tudsz tájékozódni, illetve írhatsz emailt is a civinzsuzsa@gmail.com címre.