Ha szeretsz, mondj nemet! – délelőtti programok szülőknek

3000 Ft

A gyerekeknek szüksége van a határokra, de nem mindegy, milyenekre. Ezen a rendezvényen június 2-án a Magnetházban azt járjuk körül, szülőként és gyerekekkel foglalkozó szakemberként hogyan szabhatunk határokat kiabálás, büntetés-jutalmazás, „háromig számolás” nélkül, mégis hatékonyan?

Kategória:

Leírás

Közhely, hogy a gyerekeknek szüksége van a határokra. Sokunknak azonban gyerekként úgy szabtak határokat, hogy az bántással vagy megszégyenítéssel járt – nem csoda hát, ha felnőve mi magunk is hadilábon állunk a határok megszabásával és megtartásával. Van élet a büntetés-jutalmazás paradigmán túl, ahol már „háromig számolni” sem kell? Hogyan lehet szeretettel, gyengéden, de hatékonyan határokat szabni és tartani a gyerekeinknek? Mi van a hétköznapjaink sarkalatos nehézségeivel, a kütyükkel vagy az iskolai bántalmazással? És hol vannak a mi, felnőttek határaink, hogyan védhetjük ezeket hatékonyan, nem megvárva, hogy „robbanjunk”? Ezen az egynapos rendezvényen ezekre a kérdésekre keressük a választ számos szakemberrel közösen.
A délelőtt programját jellemzően szülőknek állítottuk össze, a délutánét pedagógusoknak, gyerekekkel vagy szülőkkel foglalkozó szakembereknek szánjuk. Az esemény két részére külön jegy váltható, itt a délelőtti programra tudsz jegyet váltani. A belépő tartalmazza a szünetben felkínált kávét, aprósüteményt.
Az esemény az Európai Bizottság támogatásával, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület Parenting+ elnevezésű projektjében valósul meg.
Helyszín: Magnet Közösségi Ház

Időpont: 2022. június 2. csütörtök

Délelőtti program szülőknek:
8:30-9 Regisztráció
9-10:30 Párhuzamos műhelymunkák

“Két szerelmes, pár. Egy tányérból esznek, mindig összevesznek.” – Határaink a párkapcsolatban (Haraszti-Tatár Kata, tanácsadó szakpszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta)
///
Piszkálódás, csúfolódás, bullying az iskolában, óvodában! Mit tehetek szülőként? (Bacsó Flóra, Kapcsolódó Nevelés oktató, mediátor, resztoratív tréner)
///
Határszabás indulat nélkül (Faragó Ági, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó)
10:30-11 Kávészünet
11-12:30 Párhuzamos műhelymunkák
Hogyan legyünk elég jó digitális szülők? (Fülöp Hajnalka, digitális kommunikáció és intelligencia szakértő, a Tudatos digitális szülő platform alapítója)
///
Pszicho-boksz (Kántor Árpád, klinikai szakpszichológus)
///
Határszabás a gyakorlatban, a Kapcsolódó Nevelés egyik eszköze (Fábián Dóri, a Kapcsolódó Nevelés oktatója és trénere, pszichológus)
A programokra gyerek nélkül várunk!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ha szeretsz, mondj nemet! – délelőtti programok szülőknek” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.