Ha szeretsz, mondj nemet! – délutáni programok szakembereknek

3000 Ft

A gyerekeknek szüksége van a határokra, de nem mindegy, milyenekre. Ezen a rendezvényen június 2-án a Magnetházban azt járjuk körül, szülőként és gyerekekkel foglalkozó szakemberként hogyan szabhatunk határokat kiabálás, büntetés-jutalmazás, „háromig számolás” nélkül, mégis hatékonyan?

Kategória:

Leírás

Közhely, hogy a gyerekeknek szüksége van a határokra. Sokunknak azonban gyerekként úgy szabtak határokat, hogy az bántással vagy megszégyenítéssel járt – nem csoda hát, ha felnőve mi magunk is hadilábon állunk a határok megszabásával és megtartásával. Van élet a büntetés-jutalmazás paradigmán túl, ahol már „háromig számolni” sem kell? Hogyan lehet szeretettel, gyengéden, de hatékonyan határokat szabni és tartani a gyerekeinknek? Mi van a hétköznapjaink sarkalatos nehézségeivel, a kütyükkel vagy az iskolai bántalmazással? És hol vannak a mi, felnőttek határaink, hogyan védhetjük ezeket hatékonyan, nem megvárva, hogy „robbanjunk”? Ezen az egynapos rendezvényen ezekre a kérdésekre keressük a választ számos szakemberrel közösen.

A délelőtt programját jellemzően szülőknek állítottuk össze, a délutánét pedagógusoknak, gyerekekkel vagy szülőkkel foglalkozó szakembereknek szánjuk. Az esemény két részére külön jegy váltható, abban az esetben azonban, ha valaki délelőtt és délután is részt venne a programon, bátran váltsa meg a jegyét mindkét részre. Itt a délutáni programra tudsz jegyet váltani. A belépő tartalmazza a szünetben felkínált kávét, aprósüteményt.

Az esemény az Európai Bizottság támogatásával, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület Parenting+ elnevezésű projektjében valósul meg.

Helyszín: Magnet Közösségi Ház
Időpont: 2022. június 2. csütörtök
Délutáni program szakembereknek:
12:30-13:00 Regisztráció
13:00-14:30 Párhuzamos műhelymunkák
Hogy mondjon egy közösség NEM-et a bullyingra? (Jármi Éva, pedagógiai szakpszichológus, ELTE PPK, Kerekesztal az Iskolai Biztonságért)
///
Előbb a kötelesség? – Játékosság az osztályteremben és óvodai csoportokban (Balogh Fruzsi, a Kapcsolódó Nevelés oktatója és trénere)
///
A rasszizmusról másképp (Egry Zsuzsi, a Kapcsolódó Nevelés oktatója és trénere)
14:30-15:00 Kávészünet
15:00-15:45 A kapcsolódás mint alapvető szükséglet – a Kapcsolódó Nevelés köszöntője, meglepetéssel (Balogh Fruzsi, az egyesület elnöke)
15:45-17:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdezz-felelek imprószínházzal
A programokra gyerek nélkül várunk Titeket!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ha szeretsz, mondj nemet! – délutáni programok szakembereknek” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.