Balogh Fruzsina

Gyerekkorom óta érzékeny voltam mások érzelmeire és a világ problémáira. Ezért kezdtem újságot írni is, tanítani is. Amikor gyerekeim születtek, lázasan kerestem, hogyan lehet szerepet adni a szívnek, legalább annyira, mint a könyvekből összeolvasott okosságoknak. Amikor a Kapcsolódó Nevelésre rátaláltam, nem csak a családi életünk javult meg varázsütésre, de én magam is úgy éreztem: hazataláltam.

Ezt a „hazatalálok” érzést szeretném mind több szülőnek megadni a csoportjaimban is. A családi életünkről azóta kiderült, a varázsütés csak ideig-óráig tart, újra és újra „elromolhat”, de már tudom, honnan merítsek erőt, és van térképem a nehézségek kezeléséhez is. A másik tehát, amit oktatóként lelkesen továbbadok, maga a térkép.

Tapasztalatot szereztem a kihívást jelentő gyerekek és diagnózisaik világában, szakterületemnek tekintem az agressziót, az autista és a kihívást jelentő gyerekek kezelését, de két teljesen eltérő gyerek édesanyjaként nagy örömöt jelent, hogy tudom azt is, milyenek a „tankönyvi” gyerekek.

15 éve foglalkozom önismerettel, pszichodráma, családállítás, egyéni folyamatok, testfókuszú módszerek, külföldi kurzusok, mozgásmeditációs technikák segítettek és segítenek rendszeresen, hogy hitelesen, teljes testemmel-lelkemmel tarthassak teret a hozzám forduló szülőknek. Legeslegtöbbet mégis a Páros Meghallgatástól kaptam, amit 9 éve heti rendszerességgel gyakorlok.

A családi életről, az önmagunkhoz, egymáshoz és a mindenhatóhoz való kapcsolódás lehetőségeiről szóló írásaim rendszeresen olvashatók A Szív magazinban.

Kispesten és Ferencvárosban zajló programjaimat megtaláljátok az oldalamon, megkereséseiteket a balogh.fruzsina@yahoo.com címen várom.