Balogh Fruzsina

Angol és kommunikáció szakos diplomát szereztem, az egyetem után kommunikációval és újságírással kezdtem foglalkozni, majd egy fogyatékos embereket képviselő civil szervezet sajtósaként dolgoztam. Itt később csoportokat vezettem és nemzetközi projektekben vettem részt.

2012-ben megszületett a kisfiam. Amikor 2 évesen bölcsibe került, mindketten nagyon nehezen éltük meg a beszoktatást, és a szoptatásról való leszoktatást is egyre erősebb nyomásnak éreztem. Olyan eszközt kerestem, ami támpontokat ad, hogyan segítsek a gyerekemnek átvészelni a nehézségeket, de én magam is támogatást kaphatok. Ekkor ugrott be Egry Zsuzsi neve, akinek korábban részt vettem egy előadásán a Születés hetén. Már az első telefonbeszélgetésünk rengeteget segített, de aztán a tanfolyam volt az, ami után úgy éreztem: összeállt a kép! Hát persze, így már minden világos! Nagy lelkesen kezdtem használni az eszközöket, néhány hét után megkérdezték a bölcsiben: mi történt a gyerekkel? Olyan életvidám és együttműködő, megtáltosodott.

Innentől tudtam, hogy nem csak a mi családunk szerves részévé akarom tenni a Kapcsolódó Nevelést, hanem azzal is akarok foglalkozni, hogy más családok is megtapasztalhassák: hogyan tudjuk a mindent átható szeretet és tisztelet eszméjét a gyakorlatba átültetni. Nem volt kérdés az Egyesület alapításakor, hogy én is része akarok lenni ennek a közösségnek. 2017 decembere óta a Kapcsolódó Nevelés végzett oktatója vagyok.

Felemelő élmény, hogy az eszközök erejét időközben már pici baba kortól is megtapasztalhattam, 2015 végén ugyanis megszületett a kislányom. Azóta a kétgyerekes családi élet embert próbáló mindennapjaiban tesztelhetem a módszert nap, mint nap.

Szegeden és Dél-Pesten zajló programjaim kapcsán a balogh.fruzsina@yahoo.com címen kereshettek!