1%

Adód egy százaléka, hogy az álmunk megvalósuljon

Adószámunk:
Kapcsolódó Nevelés Egyesület – 18738982-1-13

10-ből 9 írás (legalább) a vírussal, a járvánnyal, a karanténnal, ezzel az egész helyzettel kapcsolatos vonatkozásokkal foglalkozik. Sokan fejtegetik azt a kérdést, hogy ha vége lesz ennek, akkor vajon milyen változásokat hoz az emberiség gondolkodásában és viselkedésében. Sokan bizakodnak, hogy pozitív hozadékai lesznek a járványnak, hogy az emberek majd rájönnek, mi a fontos, kevésbé szennyezik majd a környezetet, és kevesebbet vásárolnak, javul az oktatás, jobban odafigyelnek majd a leszakadó rétegekre.

Biztosak vagyunk benne, hogy lesznek sokan, akikben ilyen változások indulnak be, de közben azt is sejtjük, hogy lesznek, akikben ez olyan visszacsapást okoz, hogy egyszer élünk, most vessük bele magunkat, fogyasszunk és szórakozzunk, amíg lehet. Igazából kiváltságosnak gondolom azokat, akik egyáltalán elgondolkodhatnak ilyesmin, vagy egyáltalán szóba jöhet egy tudatos életmódváltás.

Na, de ez egy gyereknevelési oldal, úgyhogy arról írnánk inkább, mi lesz majd a szülőkkel, ha ennek vége. Nem tudhatjuk persze, de abban bízunk, hogy sokan szerzünk egy magabiztosságot. Hogy ezt is megcsináltuk, megoldottuk az otthonoktatást, lekötöttük a gyerekeket úgy is, hogy nem lehet kimenni, nem tettek maradandó kárt egymásban a testvérharcok közben, a háztartás sem omlott teljesen össze és a párunktól se váltunk el. Ezek után nem fogunk megijedni egy kis téli szünettől. 2 hét többnyire bezárva a lakásba úgy, hogy közben karácsonyi ajándékokat kell beszerezni, kitakarítani és karácsonyi menüt készíteni? Ugyan már! Abban is bízom, hogy rájövünk, mindez nem megy úgy, ha nem teremtünk magunknak énidőt, feltöltődési lehetőséget. Hogy ez igenis fontos, különben tényleg összeomlik minden. Hogy élesebben látjuk, hogy ha a gyereknek baja van, akkor azt bizony mindenféle hülye viselkedésekkel fogja tudtunkra adni (és nem szavakkal), de egy kis kapcsolódás, játék, egy kis lazaság, az elvárások elengedése helyre is billenti őket. Hogy rájövünk, hogy tényleg milyen jó, ha nem vagyunk egyedül a bajban, ha van egy kis közösség, van pár ember, akivel megoszthatom a gondjaimat. Persze mindez, amit leírtam, ugyanúgy csak a kiváltságosakra vonatkozik, akiknek már most van elegendő információjuk és támogatásuk ahhoz, hogy ez az egész jól viselhető, de minimum túlélhető legyen.

Mi nagyon szeretnénk, hogy egyre több család legyen ilyen kiváltságos helyzetben, szeretnénk minél több családhoz eljuttatni azt az információt és támogatást, amiben mélyen hiszünk, hogy megkönnyíti az életüket. Hiszünk abban, hogy a Kapcsolódó Nevelés eszközeivel egy olyan generáció nőhet fel, akik tudnak mit kezdeni az érzelmeikkel, akik rugalmasak, gondoskodóak, felelősségteljesek.

Most te is segíthetsz, hogy ez az álom megvalósuljon, azzal, hogy felajánlod számunkra adód 1%-át. Kevés is sokat jelent, hogy jobb hely legyen a világ!

Adószámunk:
Kapcsolódó Nevelés Egyesület – 18738982-1-13

 

2019. évi adó 1 %-a

Köszönjük nektek, hogy támogattátok az ügyünket!

Az 1%-os felajánlásaitokból 57795 forintot gyűjtöttünk. Köszönjük. Szívünket hála tölti el, hogy segítitek, hogy eljussunk olyanokhoz is, akiknek kevésbé vagyunk elérhetőek.