Erasmus+ 2021

Egyesületünk 2020-ban elnyerte az Erasmus+ program keretében a felnőtt tanulási szervezetek akkreditációját, így 2021 és 2027 között folyamatosan lehetőségünk van külföldön oktatni és tanulni. 2021-ben több mint 25000 euróból gazdálkodhattunk, amit az Európai Bizottság Erasmus+ programjában nyertünk el. Ebből a támogatásból 22 alkalommal 9 oktatónk és oktató jelöltünk járt külföldön.

17 alkalommal tartottunk 2-3 napos programokat 15 különböző szervezetnél 5 különböző országban (Szlovénia, Szlovákia, Románia, Görögország, Spanyolország). A fogadó szervezetek közül 13 olyan szervezet volt, akikkel ez volt az első együttműködésünk. A programokon összesen több mint 350 szülővel dolgoztunk. 5 alkalommal oktató társaink külföldi kurzusokon vettek részt Olaszországban, Németországban, Belgiumban, Görögországban. Tanultak a magzati életről és életre szóló hatásairól, a mély meghallgatásról, modern pedagógiai eszközökről és arról, hogyan lehet anyákkal és kisbabájukkal együtt dolgozni, a családokat így támogatni. A tanultakat aztán a rendszeres egyesületi támogató és továbbképzési alkalmainkon osztották meg az egyesület tagjaival.

2022 májusában egy egynapos rendezvény keretében ebből, és más Erasmus+ szolgáltatta tapasztalatunkról is megosztottunk veletek, szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel annyit, amennyi ebből másfél órás műhelymunkák keretében egy napba belefért.

Azért (is) szeretünk részt venni az Erasmus+ programban, mert igazi win-win! Átadhatjuk a kapcsolódó nevelés elgondolásait külföldi szülőknek, kapcsolatot építhetünk külföldi – sok erdélyi és szlovákiai magyar – szervezettel, szervezetekkel, tanítási gyakorlatot szerezhetünk, fejlődhetünk, és különleges kurzusokon vehetünk részt, hogy a legfrissebb, legnaprakészebb tudást, szemléletmódot oszthassuk meg veletek, és minél jobban támogathassunk titeket.

Tervezzük, hogy a jövőben titeket is jobban bevonunk ezekbe!