Programok

Cover for Kapcsolódó Nevelés
11,772
Kapcsolódó Nevelés

Kapcsolódó Nevelés

Kapcsolódó Nevelés. Új szemléletmód. Működő eszközök. Hogy a gyereknevelés kevesebb küzdelem és több öröm legyen! 🙂

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Segítség! Veszekednek! - Hogyan legyenek jóban a testvérek?

Segítség! Veszekednek! - Hogyan legyenek jóban a testvérek?

aug 12, 5:00du.

Segítség! Veszekednek – hogyan legyenek jóban a testvérek?

Mi annyira szeretjük őket, akkor hogy lehet, hogy ők nem jönnek ki egymással? Miért kell nekünk, szülőknek testőrként, bíróként, béke-nagykövetként ingáznunk a gyerekeink között? Miért bántják egymást? Mi lesz, ha megérkezik a kistesó? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekről fogunk beszélgetni ezen az egyalkalmas műhelymunkán.

A Kapcsolódó Nevelés eszközei közül most azokat fogjuk kiemelni, amelyek abban segítenek, hogy hogyan oldjuk meg a zűrös tesó-ügyeket, hogyan kerüljünk újra szeretetteli és meleg kapcsolatba minden egyes lurkónkkal és hogyan hallgassuk meg az érzéseiket egymás iránt úgy, hogy aztán ők is újra egymásra találjanak és szabadon szerethessék egymás, hogy békében és jó hangulatban teljenek a mindennapok. Szó lesz a testvérek közötti agresszióról, féltékenységről, és arról is, hogy hogyan készülhetünk fel együtt a kistesó érkezésére.

Az online műhelymunkán lehetőség lesz kipróbálni a Kapcsolódó Nevelés egyik szuper eszközét, a Páros Meghallgatást is. Ez az egyedi, és nagyon izgalmas eszköz nekünk, szülőknek szól. Ahhoz, hogy ezt az eszközt hatékonyan használni tudd fontos, hogy a műhelymunkán egyedül, gyerekek nélkül vegyél részt. Ha nem tudod megoldani ezt, de szeretnél részt venni, akkor kérlek írj és megbeszéljük hogyan tudok segíteni!

Várlak szeretettel augusztus 12-dikén, pénteken 17:00-19:00 között. A műhelymunka kiscsoportos, maximum 6 fő.
A kétórás workshop ára 8000Ft. A jelentkezés regisztrációhoz kötött, a civinzsuzsa@gmail.com címen.
... See MoreSee Less

57 interested  ·  5 going
Oviba megy a gyerekem! Hogyan tudok neki segíteni, hogy könnyen beszokjon? ONLINE előadás

Oviba megy a gyerekem! Hogyan tudok neki segíteni, hogy könnyen beszokjon? ONLINE előadás

aug 16, 5:00du. - aug 16, 6:15du.

Zoom alkalmazás

🚽 Ajaj, nem biztos, hogy teljesen szobatiszta lesz ovikezdésre.
😴 Nehezen alszik el máshol és csak egy-két közeli családtag tudja elaltatni, mi lesz így az oviban?
👩‍👦 Hogyan segítsek neki, amikor reggel el kell válnunk egymástól?
🛡️ Hogyan védjem meg, ha bántják az oviban?
❓ Annyi kérdésem van még!

🤔 Lehet, hogy az óvoda lesz az első állandó gyerekközösség, ahova a gyereked járni fog, és nagyon izgulsz. Az is lehet, hogy bölcsis volt, és mindenki azzal nyugtat, hogy az oviba szoktatás is könnyebb lesz, mégis aggódsz. Nem vagy helikopter, teljesen jogosak az érzéseid.
Amikor hosszabb órákat töltünk egymás nélkül a gyerekünkkel, szeretnénk őt biztonságban tudni, és hogy a gyerek és mi is jól éljük meg a külön töltött időt. Szeretnénk teljes körű használati utasítást adni a gyerekünkhöz, megbízni az óvodapedagógusban, örülnénk, ha szeretne a gyerekünk óvodába járni, és nem élné meg traumaként ezt a változást, de:

❇️ Honnan lesz ehhez az egészhez lelki nyugalmunk?
❇️ Milyen gyakorlati, saját erőből alkalmazható dolgokat próbálhatok ki szülőként, hogy magabiztosnak érezzem akkor is, ha nehezebb helyzetek jönnek?
❇️ Hogyan kaphatok megnyugtató válaszokat az óvodával kapcsolatos legfeszítőbb kérdéseimre?

❣️ Ez az előadás neked szól, ha a fentihez hasonló gondolatok, érzések, kérdések kavarognak benned.
Ebben az online eseményben megélheted, hogy 𝐯𝐚𝐧𝐧𝐚𝐤 𝐯𝐚́𝐥𝐚𝐬𝐳𝐨𝐤, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐧𝐞𝐦 𝐯𝐚𝐠𝐲 𝐞𝐠𝐲𝐞𝐝𝐮̈𝐥, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐯𝐚𝐧𝐧𝐚𝐤 𝐞𝐬𝐳𝐤𝐨̈𝐳𝐞𝐢𝐝, amelyeket a javatokra fordíthatsz ebben az izgalmas időszakban.

𝐀𝐳 𝐞𝐥𝐨̋𝐚𝐝𝐚́𝐬𝐭 𝐭𝐚𝐫𝐭𝐣𝐚́𝐤:

🌼 Bacsó Flóra, Kapcsolódó Nevelés oktató, konfliktuskezelési szakember. 10 éve dolgozom szülőkkel, óvodákkal, iskolákkal, kapcsolatok építésén és helyreállításán.

🌼 Kovács Erzsébet, óvodapedagógus, óvodavezető helyettes, mesterpedagógus. Munkám során kiemelt szempont, hogy minden gyerekhez megtaláljam a hozzá vezető egyéni utat, emellett a szülőket kompetens partneremnek és a gyerekeik legjobb szakértőjének tekintem.

👀 𝐇𝐎𝐋, 𝐌𝐈𝐊𝐎𝐑, 𝐌𝐄𝐍𝐍𝐘𝐈𝐄́𝐑𝐓❓
A műhelymunka 08.16-án 17:00-18:15 óra között, Zoomon zajlik, díja 6.000 Ft/fő. Az előadás végén biztonságos légkörben kérdezhettek tőlünk, bőven lesz rá idő, hiszen a maximális csoportlétszám 20 fő!

𝐉𝐄𝐋𝐄𝐍𝐓𝐊𝐄𝐙𝐙 𝐄-𝐌𝐀𝐈𝐋𝐄𝐍 08.10-𝐈𝐆:
flora@megbeszeljuk.hu
Kérlek, az emailbe írd bele a lakcímedet is, hogy ki tudjuk állítani a számlát.
A foglalás akkor lesz végleges, ha megérkezik az átutalás.

Írj akkor is bátran, ha kérdésed van,
flora@megbeszeljuk.hu

Várunk szeretettel!
... See MoreSee Less

413 interested  ·  36 going
Határszabás szeretettel

Határszabás szeretettel

aug 19, 5:00du.

Nehéz reggel a gyerekekkel elindulni otthonról? Nehéz elindulni haza a játszótérről? Hiába olvasol három esti mesét, kérik még a negyediket és az ötödiket? Kérsz tőle valamit, de nem fogad szót? Úgy érzed nincs türelmed, kedved, eszközöd az ilyen helyzetek kezelésére nap mint nap? Nem vagy egyedül!
Szülőként számtalan helyzetben kell nemet mondanunk a gyerekeinknek: nincs több mese, irány az ágy! Nincs több játszótér, indulunk haza! Nincs több játszás, irány a fürdőszoba! stb. Az is előfordul, hogy az agresszív viselkedésnek, csúfolódásnak kell határt szabnunk. És mindez nem könnyű! Ha úgy érzed kifogytál az eszközökből, elfogyott a türelmed, semmi sem működik, akkor csatlakozz hozzánk ezen a kétórás, online műhelymunkán.
Mit fogunk csinálni ezen a workshopon?
- megismerkedünk a Kapcsolódó Nevelés alapelveivel, amik segítenek abban, hogy megértsük gyermekeink viselkedését
- konkrét, azonnal bevethető eszközöket tanulunk meg és próbálunk ki a határok gyengéd felállításához
- megtapasztaljuk azt a támogatást, amit mi szülők egymásnak nyújtani tudunk a páros meghallgatás eszközével
- személyre szabott válaszokat, ötleteket kaptok a kapcsolódó nevelés eszköztárából valamennyi felmerülő kérdésetekre

Az online műhelymunkán lehetőség lesz kipróbálni a Kapcsolódó Nevelés egyik szuper eszközét, a Páros Meghallgatást is. Ez az egyedi, és nagyon izgalmas eszköz nekünk, szülőknek szól. Ahhoz, hogy ezt az eszközt hatékonyan használni tudd fontos, hogy a műhelymunkán egyedül, gyerekek nélkül vegyél részt. Ha nem tudod megoldani ezt, de szeretnél részt venni, akkor kérlek írj és megbeszéljük hogyan tudok segíteni!

A workshop ára 8000 Ft, időpont: augusztus 19. péntek 17:00-19:00. Jelentkezni a civinzsuzsa@gmail.com címen lehet. Szeretettel várlak!
... See MoreSee Less

83 interested  ·  2 going
Kapcsolódó Nevelés szakembereknek

Kapcsolódó Nevelés szakembereknek

szept 26, 9:30de. - szept 26, 12:00du.

Fadrusz utca 12, Budapest 1114, Magyarország Map

Kedves gyerekekkel, szülőkkel, családokkal dolgozó szakemberek!

Egy olyan képzésre invitállak, amely során megismerkedhetsz egy modern nevelési szemlélettel és annak hatékony eszközeivel, a Kapcsolódó Neveléssel. Ha te is keresed az új megoldásokat, ha szívesen bővítenéd eszköztáradat,a legújabb pszichológia kutatásokkal összhangban álló megoldásokkal, akkor várlak szeretettel!

A 8 alkalmas csoportfolyamat során a saját bőrödön is megtapasztalhatod, hogy ezek az eszközök milyen hatékonyak. Az első 6 alkalom alapjaiban megegyezik a 6 alkalmas szülőcsoporttal, hiszen fontosnak tartjuk, hogy olyan eszközöket tanítsunk és alkalmazzunk, amiket mi magunk saját magunkon, a saját családunkban kipróbáltunk, rendszeresen használunk. És nem mellesleg azért, mert mélyen hiszünk benne, hogy ez egy olyan szemlélet, és olyan eszközök, amelyek minden család életét még örömtelibbé teszik.
Az első 6 alkalom kiegészül azzal, hogy felvillantjuk, a Kapcsolódó Nevelés egyes eszközei hogyan építhetők be a résztvevők munkájába, illetve hogy a Kapcsolódó Nevelés szellemisége, emberképe hogyan járulhat hozzá a kliensekkel való hatékonyabb munkához. A plusz 2 alkalom során lesz lehetőség a konkrét terveken, esetleges szakmai elakadásokon dolgozni, és átnézzük a releváns szakirodalmat.

Itt olvashatsz arról bővebben, hogyan is néz ki egy 6 alkalmas szülőcsoport: www.facebook.com/events/3524913657628512/
Időpontok: hétfőnként heti 1x, 9.30-11.30
- szeptember 26.
- október 3.
- október 10.
- október 24.
- november 7.
- november 14.
- november 21.
- november 28.

Ár: 78.000 Ft, mely az alkalmakon túl tartalmaz:
- egy kézikönyvet
- a 8 füzetből álló Gyerekekre hangolva sorozatot
hozzáférést egy online tanteremhez, ahol mindezt témákra lebontva találjátok egyéb hasznos olvasnivalókkal, anyagokkal együtt
- az alkalmak között igény szerint telefonos, vagy e-mailes támogatást, mentorálást.

Létszám: 6-8 fő

A képzést tartja: Selmeczy-Veres Ildi, pszichológus, a Kapcsolódó Nevelés oktatója, 2 gyerek anyukája
Ha érdekel, írj az ildiko.selmeczy-veres@outlook.com címre, szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre.
... See MoreSee Less

9 interested