Programok

Cover for Kapcsolódó Nevelés
10,610
Kapcsolódó Nevelés

Kapcsolódó Nevelés

Kapcsolódó Nevelés. Új szemléletmód. Működő eszközök. Hogy a gyereknevelés kevesebb küzdelem és több öröm legyen! 🙂

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Ingyenes támogató csoport szülőknek

Ingyenes támogató csoport szülőknek

máj 20, 6:00du. - máj 20, 7:00du.

Zoom

Mire van szükségünk leginkább amikor összecsapnak a fejünk felett a hullámok, amikor minden olyan nehéz és bizonytalan, amikor ki vagyunk merülve, amikor nem látjuk a megoldást?

Támogatásra!

A Kapcsolódó Nevelés kínál egy egyszerű és csodálatos eszközt arra, hogy érzelmi támogatást kapjunk, hogy mások megtartsanak minket, hogy bármilyen nehézség, gondolat, rossz érzés kimondható és kifejezhető legyen - ez pedig a Páros meghallgatás, és a Támogató csoport. Egy ilyen meghallgatás után általában könnyebbnek és reménytelibbnek érezzük magunkat és idővel rátalálunk a
saját megoldásunkra.

Azt gondoljuk, hogy ezt a fajta támogatást mindenki megérdemli, függetlenül az anyagi lehetőségeitől, ezért szeretnénk rendszeresen ingyenes csoportokat is biztosítani Nektek. Az alkalmak során mindig más-más oktatónkkal és szülőtársakkal kapcsolódhatsz össze.

Ha még kétségeid vannak, hogy mit tud nyújtani számodra egy ilyen csoport, szeretettel ajánljuk ezt a cikket, amiben gyakori kérdéseket és a válaszokat gyűjtöttük össze.

kapcsolodoneveles.hu/paros-meghallgatas-kerdesek.../
Ha úgy érzed, hogy anyagilag is tudod támogatni ezt az ügyet és az egyesület egyéb céljait, erre lehetőséged van pl. kiadványaink megvásárlásával (kapcsolodoneveles.hu/kiadvanyok/), vagy ha belépsz a Kapcsolódó Klubba (kapcsolodoneveles.hu/klub/), illetve adományaitokat is nagy hálával fogadjuk.

Regisztrálni ezen az űrlapon lehet: forms.gle/NMHw1mQxSundU6YX6

Ha kérdésetek van, ide írhattok: kapcsolodoneveles@gmail.com

Ezt az alkalmat Jacsó Ágota, a Kapcsolódó Nevelés oktatója, 5 gyerek anyukája tartja.
... See MoreSee Less

26 interested  ·  5 going
Kütyüzik a gyerekem: mennyi a normális - van ilyen? Hogyan szabjak határokat? Online műhelymunka

Kütyüzik a gyerekem: mennyi a normális - van ilyen? Hogyan szabjak határokat? Online műhelymunka

máj 26, 5:00du. - máj 26, 7:00du.

Zoom alkalmazás

📱 Előfordult már, hogy a gyereked nem tudta letenni a kütyüt a kezéből?

😭 Láttad már kiborulni a gyerekedet egy videójáték alatt/után?

👺 Találkozott már a gyerekek számára sokkoló tartalommal az interneten? Vagy esetleg te találkoztál ilyennel, és aggódsz, hogy mi történik, ha ő is lát hasonlót?

👨‍👨‍👧‍👦 Szívesen megosztanál képeket a családodról, de nem vagy benne biztos, mire figyelj pontosan, hogy biztonságos legyen a megosztás?

😵‍💫 Vajon milyen tartalomból mennyit engedjünk? Mi alapján döntsünk?

Szeretnénk, ha lennének 𝐯𝐢𝐥𝐚́𝐠𝐨𝐬 𝐞́𝐬 𝐤𝐨𝐫𝐬𝐳𝐞𝐫𝐮̋ 𝐬𝐳𝐚𝐛𝐚́𝐥𝐲𝐨𝐤 a családunkban, de azt is, hogy legyen rugalmas, hogy értsük, miért vonzó egy-egy számunkra taszító tartalom a gyerekünknek, és azt is 𝐬𝐳𝐞𝐫𝐞𝐭𝐧𝐞́𝐧𝐤, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐚 𝐠𝐲𝐞𝐫𝐞𝐤 𝐚𝐤𝐚𝐫𝐣𝐨𝐧 𝐯𝐞𝐥𝐮̈𝐧𝐤 𝐞𝐳𝐞𝐤𝐫𝐨̋𝐥 𝐛𝐞𝐬𝐳𝐞́𝐥𝐠𝐞𝐭𝐧𝐢, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐦𝐞𝐠 𝐭𝐮𝐝𝐣𝐮𝐤 𝐞𝐥𝐨̋𝐳𝐧𝐢 𝐚 𝐤𝐞́𝐩𝐞𝐫𝐧𝐲𝐨̋𝐡𝐚𝐬𝐳𝐧𝐚́𝐥𝐚𝐭𝐡𝐨𝐳 𝐤𝐚𝐩𝐜𝐬𝐨𝐥𝐨́𝐝𝐨́ 𝐟𝐞𝐬𝐳𝐮̈𝐥𝐭𝐬𝐞́𝐠𝐞𝐤𝐞𝐭, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐤𝐚𝐩𝐜𝐬𝐨𝐥𝐨́𝐝𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐝𝐣𝐮𝐧𝐤 𝐚 𝐠𝐲𝐞𝐫𝐞𝐤𝐮̈𝐧𝐤𝐡𝐨̈𝐳 𝐚𝐤𝐤𝐨𝐫 𝐢𝐬, 𝐚𝐦𝐢𝐤𝐨𝐫 𝐚 𝐤𝐞́𝐩𝐞𝐫𝐧𝐲𝐨̋ 𝐯𝐨𝐧𝐳𝐚́𝐬𝐚́𝐛𝐚 𝐤𝐞𝐫𝐮̈𝐥.

Mi segít nekünk mindebben❓

A hasznos, korszerű információk mellett, amelyek abban segítenek, hogy működő, világos, de rugalmas kereteket tudjunk kialakítani, fontos az 𝐞́𝐫𝐳𝐞𝐥𝐦𝐢 𝐭𝐚́𝐦𝐨𝐠𝐚𝐭𝐚́𝐬 is, hogy a felmerülő érzelmi feszültségeket jól kezeljük.

A Kapcsolódó Nevelés szemlélete és eszközei abban segít, hogy értsük a saját érzéseinket és a gyerekünk érzéseit, és praktikus eszközöket kapjunk ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk a gyerekünkhöz a nehéz érzelmi helyzetekben is, és szeretettel tudjunk határokat szabni.

A kétórás, interaktív műhelymunkán abban segítünk, hogy 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐤𝐮𝐬 𝐞́𝐬 𝐤𝐨𝐫𝐬𝐳𝐞𝐫𝐮̋ 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚́𝐜𝐢𝐨́𝐤at kapjatok ahhoz, hogy még tudatosabban tudjatok dönteni az internetet és a képernyőhasználatot érintő kérdésekben, fel tudjatok készülni pár nehéz helyzetre, 𝐞𝐥𝐡𝐨𝐳𝐡𝐚𝐬𝐬𝐚́𝐭𝐨𝐤 𝐤𝐨𝐧𝐤𝐫𝐞́𝐭 𝐤𝐞́𝐫𝐝𝐞́𝐬𝐞𝐢𝐭𝐞𝐤𝐞𝐭, 𝐞́𝐬 𝐦𝐞𝐠𝐞𝐫𝐨̋𝐬𝐢́𝐭𝐞́𝐬𝐭, 𝐭𝐚́𝐦𝐨𝐠𝐚𝐭𝐚́𝐬𝐭 𝐧𝐲𝐞𝐫𝐣𝐞𝐭𝐞𝐤 𝐦𝐚𝐠𝐚𝐭𝐨𝐤𝐧𝐚𝐤.

A műhelymunkát vezetik:

👩‍👧 Bacsó Flóra, Kapcsolódó Nevelés oktató, konfliktuskezelési szakember
💻 Fülöp Hajnalka, a Tudatos Digitális Szülőprogram alapítója, digitális andragógus.

HOL? MIKOR? MENNYIÉRT?

🧭 A Zoomos műhelymunka kiscsoportos, maximum 15 fő részvételével zajlik, hogy mindenkire elegendő figyelem jusson.

A részvételi díj 8.000 forint.

𝐉𝐞𝐥𝐞𝐧𝐭𝐤𝐞𝐳𝐳 𝐦𝐚́𝐣𝐮𝐬 𝟐𝟎-𝐢𝐠 𝐞-𝐦𝐚𝐢𝐥𝐞𝐧: flora@megbeszeljuk.hu, és akkor is írj bátran, ha kérdésed van!
... See MoreSee Less

79 interested  ·  12 going
Ha szeretsz, mondj nemet! - Határszabás-varrás szülőknek és szakembereknek

Ha szeretsz, mondj nemet! - Határszabás-varrás szülőknek és szakembereknek

jún 2, 9:00de. - jún 2, 5:00du.

MagNet Közösségi HázAndrássy út 98.Budapest,1062 Map

Közhely, hogy a gyerekeknek szüksége van a határokra. Sokunknak azonban gyerekként úgy szabtak határokat, hogy az bántással vagy megszégyenítéssel járt – nem csoda hát, ha felnőve mi magunk is hadilábon állunk a határok megszabásával és megtartásával. Van élet a büntetés-jutalmazás paradigmán túl, ahol már „háromig számolni” sem kell? Hogyan lehet szeretettel, gyengéden, de hatékonyan határokat szabni és tartani a gyerekeinknek? Mi van a hétköznapjaink sarkalatos nehézségeivel, a kütyükkel vagy az iskolai bántalmazással? És hol vannak a mi, felnőttek határaink, hogyan védhetjük ezeket hatékonyan, nem megvárva, hogy „robbanjunk”? Ezen az egynapos rendezvényen ezekre a kérdésekre keressük a választ számos szakemberrel közösen.

A délelőtt programját jellemzően szülőknek állítottuk össze, a délutánét pedagógusoknak, gyerekekkel vagy szülőkkel foglalkozó szakembereknek szánjuk. Az esemény két részére külön jegy váltható, abban az esetben azonban, ha valaki délelőtt és délután is részt venne a programon, bátran váltsa meg a jegyét mindkét részre. A belépő tartalmazza a szünetben felkínált kávét, aprósüteményt.
Az esemény az Európai Bizottság támogatásával, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület Parenting+ elnevezésű projektjében valósul meg.

Délelőtti program szülőknek:
8:30-9 Regisztráció
9-10:30 Párhuzamos műhelymunkák

"Két szerelmes, pár. Egy tányérból esznek, mindig összevesznek." - Határaink a párkapcsolatban (Haraszti-Tatár Kata, tanácsadó szakpszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta)
///
Piszkálódás, csúfolódás, bullying az iskolában, óvodában! Mit tehetek szülőként? (Bacsó Flóra, Kapcsolódó Nevelés oktató, mediátor, resztoratív tréner)
///
Határszabás indulat nélkül (Faragó Ági, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó) BETELT!!!

10:30-11 Kávészünet

11-12:30 Párhuzamos műhelymunkák

Hogyan legyünk elég jó digitális szülők? (Fülöp Hajnalka, digitális kommunikáció és intelligencia szakértő, a Tudatos digitális szülő platform alapítója)
///
Pszicho-boksz (Kántor Árpád, klinikai szakpszichológus)
///
Határszabás a gyakorlatban, a Kapcsolódó Nevelés egyik eszköze (Fábián Dóri, a Kapcsolódó Nevelés oktatója és trénere, pszichológus)
BETELT!!!

Délutáni program szakembereknek:
12:30-13:00 Regisztráció
13:00-14:30 Párhuzamos műhelymunkák

Hogy mondjon egy közösség NEM-et a bullyingra? (Jármi Éva, pedagógiai szakpszichológus, ELTE PPK, Kerekesztal az Iskolai Biztonságért)
///
Előbb a kötelesség? - Játékosság az osztályteremben és óvodai csoportokban (Balogh Fruzsi, a Kapcsolódó Nevelés oktatója és trénere)
///
A rasszizmusról másképp (Egry Zsuzsi, a Kapcsolódó Nevelés oktatója és trénere)

14:30-15:00 Kávészünet
15:00-15:45 A kapcsolódás mint alapvető szükséglet – a Kapcsolódó Nevelés köszöntője, meglepetéssel (Balogh Fruzsi, az egyesület elnöke)
15:45-17:00 Kerekasztal beszélgetés, kérdezz-felelek imprószínházzal

Jegyvásárlás és regisztráció a délelőtti programra: kapcsolodoneveles.hu/termek/ha-szeretsz-mondj-nemet-delelotti-programok-szuloknek/

Jegyvásárlás és regisztráció a délutáni programra: kapcsolodoneveles.hu/termek/ha-szeretsz-mondj-nemet-delutani-programok-szakembereknek/

Annak érdekében, hogy hatékonyan tanulhassunk új dolgokat és letehessük a hétköznapok feszültségét, erre az eseményre csak a szülőket/szakembereket várjuk, gyerekek nélkül!

Szeretettel várunk! 🙂
... See MoreSee Less

151 interested  ·  27 going
A szülői türelem titka (előadás Erdélyben)

A szülői türelem titka (előadás Erdélyben)

jún 15, 5:00du. - jún 15, 7:00du.

Casa Municipala de Cultură "Eugen Nicoara" ReghinStr. Spitalului nr.11Reghin,545300 Map

Habár mind úgy vágunk neki a gyereknevelésnek, hogy eltökéljük: türelmes, melegséggel teli szülők leszünk, előbb vagy utóbb csalódni szoktunk. Miért kiabálok, ha egyszer elhatároztam, hogy nem fogok? Miért jönnek ki a számon azok az otromba mondatok, amiket utána megbánok? Hogyan lehetnék türelmesebbek?

Ezen az előadáson megbeszéljük, mi történik az agyunkban, amikor szakad a cérna, és működő eszközöket tanulunk hozzá, hogy kevesebb feszültséggel, kiabálással, fenyegetőzéssel, és több türelemmel kezelhessük a nehéz helyzeteket.

Az előadást Balogh Fruzsi, a Kapcsolódó Nevelés oktatója, 2 gyerek anyukája tartja.

Belépő: 10 lej adomány (szervezési költség)

Időpont: június 15. (szerda) 17-19
Helyszín: szászrégeni kultúrház, kisterem (Str. Spitalului nr. 11. 545300)
... See MoreSee Less

3 interested
Határszabás szeretettel (műhelymunka Erdélyben)

Határszabás szeretettel (műhelymunka Erdélyben)

jún 16, 5:00du. - jún 16, 7:30du.

Casa Municipala de Cultură "Eugen Nicoara" ReghinStr. Spitalului nr.11Reghin,545300 Map

Mit tegyek, ha nem fogad szót a gyerekem? Nem hajlandó felöltözni, fogat mosni? Nem tudunk időben elindulni, fürödni vagy aludni menni? Miért kell mindent ezerszer elmondani?

Közhely, hogy a gyerekeknek szüksége van határokra, mégis sokan állunk ezzel hadilábon. Nem akarunk kiabálni, fenyegetőzni, büntetni, de valahogy nincs más eszközünk. Tízszer elmondjuk a gyerekünknek szépen, de tizenegyedjére gyakran elfogy a türelmünk.

A műhelymunkán egy olyan egyszerű, de hatékony eszközökről lesz szó, amelyek segítségével gyengéden, szeretettel szabhatunk határt. Beszélünk arról is, mi történik a gyerekünk agyában, amikor a játszótéren homokot kezd szórni a többiek szemébe, és mit tehetünk, hogy helyreálljon a rend. Ráadásként egy olyan technikát is megtanulunk, ami nekünk magunknak segít, hogy gyakrabban maradhassunk az a szerető és türelmes szülő, aki valójában vagyunk.

Az eseményt Balogh Fruzsi, a Kapcsolódó Nevelés oktatója, 2 gyerek anyukája tartja.

Belépő: 15 lej adomány

A műhelymunka időpontja: június 16. (csütörtök) este 17-19:30
A műhelymunka helyszíne: szászrégeni kultúrház, kisterem (Str. Spitalului nr. 11. 545300)
... See MoreSee Less

3 interested  ·  1 going