Farkas-Kovács Anita

2004-ben igazgatásszervező diplomát szereztem és a közigazgatásban helyezkedtem el egy kis kitérő után HR-esként. Néhány év után elvégeztem az egyetemi humánmenedzsment szakértő másoddiplomás képzést is, hogy még jobban elmélyüljek a szakmámban.

2013-ban megszületett a nagyobbik fiúnk. Folyamatos kapcsolódásban volt része, akkor még tudattalanul használva az ebben rejlő erőt. 2016-ban érkezett hozzánk a kisebbik fiúnk és egy csapásra felfordult minden. Nem tudtam annyi figyelmet adni a nagyobbnak, amennyit szerettem volna és amennyit ő igényelt volna. Nehézkessé, sőt néha elviselhetetlenné váltak a hétköznapok. Eszköztelennek éreztem magamat nagyon sok szituációban. Ekkor kezdtem el keresni és találtam rá a Kapcsolódó Nevelésre. Elvégeztem a hat alkalmas alaptanfolyamot és tudtam, hogy ez az, amire szükségem van. A sok-sok gyereknevelési irányzat útvesztőjében vergődve végre úgy éreztem, hogy helyére került minden bennem, összeállt a kép. Aztán elindult az oktatóképzés és jelentkeztem, mert azt gondoltam, ott a helyem. A képzés egy évében rengeteget kaptam a Kapcsolódó Neveléstől, az Oktatóimtól és a képzésben részt vevő Szülőtársaimtól. Mindenkit nagybetűvel írva, hiszen nélkülük most nem itt tartanék. A segítségükkel nagyon jó úton járok, hogy a gyermekeimet megértve, szeretetben tudjam őket nevelni és segíteni tudjak nekik a nehéz helyzetekben is.

Eleinte a célom az volt az oktatóképzéssel, hogy a megtanult eszközök még jobban beépüljenek a saját családunk mindennapjaiba. Azonban a képzésen átélt élmények vezettek el oda, hogy most már szeretném másoknak is megmutatni, hogy lehet másként is csinálni, mint eddig, információ hiányában és soha sincs késő változtatni.

Követhettek a Facebook oldalamon vagy írhattok nekem a farkaskovacsanita@gmail.com e-mail címre.