Erasmus+ 2022

Egyesületünk 2020-ban elnyerte az Erasmus+ program keretében a felnőtt tanulási szervezetek akkreditációját, így 2021 és 2027 között folyamatosan lehetőségünk van külföldön oktatni és tanulni. 

2022 júniusa és 2023 augusztus vége között több mint 42500 euróból gazdálkodhattunk, amit az Európai Bizottság Erasmus+ programjában nyertünk el. Ebből a támogatásból 36 alkalommal 16 oktatónk, oktató jelöltünk és önkéntesünk járt külföldön, és egy alkalommal vendégül láttunk egy katalán női és emberi jogi aktivistát, Marta Basquetet.

22 alkalommal tartottunk 2-3 napos programokat 19 különböző szervezetnél 5 különböző országban (Szlovákia, Románia, Görögország, Belgium, Litvánia). A fogadó szervezetek közül 6 olyan szervezet volt, akikkel ez volt az első együttműködésünk. A programokon összesen több mint 600 szülővel dolgoztunk. 

13 alkalommal oktató társaink és önkénteseink külföldi kurzusokon vettek részt Olaszországban, Németországban, Belgiumban, Horvátországban és a Spanyolországhoz tartozó Azori-szigeteken! Tanultak a magzati életről és életre szóló hatásairól, a mély meghallgatásról, modern pedagógiai eszközökről és a környezetvédelemmel kapcsolatos tudatosításról. A tanultakat aztán a rendszeres egyesületi támogató és továbbképzési alkalmainkon osztották meg az egyesület tagjaival.

A meghívott szakértő, Marta Basquet, két műhelymunkát tartott nekünk és az egyesülettel kapcsolatban álló szülőknek. Az egyiket a sokszínűség és a társadalmi befogadás témájában, a másikat pedig arról, hogyan lehet jól navigálni családunk kis csónakját egy válás során, és mik azok az egészségesebb gondolkodási keretek a családról, a párkapcsolatról stb., amik minden érintett számára megkönnyítik ezt a változást. 

Azért (is) szeretünk részt venni az Erasmus+ programban, mert igazi win-win! Átadhatjuk a kapcsolódó nevelés elgondolásait külföldi szülőknek, kapcsolatot építhetünk külföldi – sok erdélyi és szlovákiai magyar – szervezettel, szervezetekkel, tanítási gyakorlatot szerezhetünk, fejlődhetünk, és különleges kurzusokon vehetünk részt, hogy a legfrissebb, legnaprakészebb tudást, szemléletmódot oszthassuk meg veletek, és minél jobban támogathassunk titeket.

Tervezzük, hogy a jövőben titeket is jobban bevonunk ezekbe!