Ambrózy Noémi

Ambrózy Noémi vagyok két hallássérült gyermek édesanyja, eredetileg építészmérnök, lakberendező. A gyerekeim születésével azt éreztem, hogy egy másik fajta körforgásba kerültem bele, és ezért szakmát váltottam. A segítés sosem állt tőlem távol, mindig szívesen támogattam embereket abban, amiben éppen kellett.
A Kapcsolódó Neveléssel akkor találkoztam, amikor a legnagyobb szükségem volt támogatásra: amikor megkaptuk az első gyermekünk diagnózisát. Kellett, hogy azt érezzem, hogy van hely és idő szétesni hétről hétre, miközben a megtanulni valók és a logisztikai kérdések halmozódtak a másik oldalon. Kellett, hogy érezzem a láthatatlan támogató közeget magam mögött a mindennapokban.
A Kapcsolódó Nevelés számomra így nem csak egy módszer, hanem annak az ígérete is, hogy létezik bennem a megoldás. Ez az, amit szeretnék átadni a nálam megforduló szülőknek is. Szakemberként a mindennapokban található veszteségek és a spéci kihívások (gyakori orvoslátogatás, érzékszervi fogyatékos gyermekek, intézményi kihívások) feldolgozása foglalkoztat leginkább, ezért sokat foglalkozom a gyásszal is. Elvégeztem David Kessler gyászkísérő képzését is, így gyásztudatosan kísérem az ügyfeleimet.

De mindent, amit tanulok, azon a szemüvegen keresztül nézem, hogy hogyan tudjuk előhozni azt a tudást, hogy a belső erőnkből építkezzünk, a közösség ítéletmentes, szeretetteli támogatásával.
Honlapom: www.ambrozynoemi.hu

Írhattok nekem a hello@ambrozynoemi.hu e-mail címen.