Munkácsi Petra

Munkácsi Petra

Munkácsi Petra vagyok, 4 gyermek édesanyja, gyermekágyas segítő, önkéntes szoptatási segítő és a Kapcsolódó Nevelés oktatója.
2001 óta vagyok édesanya. Mindig is kerestem azt, hogy hogyan tudok másoknak segíteni, 2005-ben elvégeztem egy tanfolyamot, így önkéntes szoptatási segítő lettem. Ekkor már két kislányom volt. Amikor 2007-ben megszületett a harmadik lányom, voltak ugyan nehézségeim, de a kötődő nevelés segítségével valamennyire ellavíroztunk.
2015-ben megszületett a kisfiam, 1 éves volt, amikor először voltam egy Kapcsolódó Nevelés előadáson Dórinál. Akkor arra gondoltam, a legkisebbel a hiszti még odébb van. Mikor 2 éves lett, egyre gyakrabban harapottés agresszív volt, Dóritól kértem tanácsot. Mivel együtt jártunkegy otthontanulós közösségbe, láttam, hogy ő használja a Kapcsolódó Nevelés eszközeit, és kíváncsi lettem.
Aztán a 6 alkalmas csoportban éreztem azt, hogy összeállt a kép. Úgy éreztem, én eddig is valami hasonlót csináltam, mindig is éreztem, hogy errefelé van az irány, csak nem volt hozzá eszközöm/támogatásom, hogy igen, ez a jó út.
Elkezdtem használni az eszközöket, pár héten belül teljes fordulat jött el. Kezdtek ritkulni az éjszakai sírások, felismertem már, hogy mikor van olyan állapotbana fiam, hogy harapni fog, közbe tudtam időben lépni. Bár miatta mentem a csoportba, nagyon meglepődtem, hogy a már tinédzser lányaimmal is milyen jól működött: jobb lett a kapcsolatunk, meg tudtam őket hallgatni, elkezdték kifejezni nekem az érzéseiket. Amikor pedig látom, hogy egymást vagy az osztálytársaikat hallgatják meg ugyanígy, akkor hála van a szívemben.
Miután megtapasztaltam a saját családomban, milyen jól működnek ezek az eszközök, akkor nem volt kérdés, hogy ezt másokkal is meg kell osszam. 2019-ben végeztem el az oktatóképzést. Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű csapat részese lehetek.
A Kapcsolódó Klubban várlak Titeket, és a munkacsi.petra@gmail.com címen kereshettek.