Szövetségben a kamaszunkkal

2000 Ft

A kamaszok varázslatosak. Okosak, kreatívak, övék a világ. De ezer olyan kihívást is hoz ez az életkor nekünk, szülőknek, ami merőben eltér az addig megszokottól. Kapcsolatok, szexualitás, kütyük, bulik, szájhúzás és beszólások. Hogyan kezelhetjük ezeket úgy, hogy a kapcsolódás megmaradjon? A „Szövetségben a kamaszunkkal” kiadványunkból kiderül.

Kategória:

Leírás

A tinik varázslatos emberek. Okosak, kreatívak, tele reményekkel és hatalmas energiával. Minden egyes fiatalban megvan az az egyéni látásmód, amely friss szellemiséget hozhat egy közösség életébe. Ennek ellenére sokunk, a szülőket is beleértve, meglehetősen negatív véleménnyel van a tinédzserekről. Amikor a gyerekünk közeledik a tizenharmadik születésnapjához, az emberek gyakran olyasmiket mondanak, hogy „innentől már csak lefelé vezet az út”. Szomorú, hogy ezt a hozzáállást ritkán kérdőjelezzük meg. Olyan, mintha mind megegyeztünk volna abban, hogy a tiniktől a legrosszabbat várjuk.

De valójában nincs okunk rá, hogy eltávolodjunk a gyerekeinktől csak azért, mert elértek egy bizonyos kort. A gyerekünk felnőtt, függetlenebbé vált, és elmúlt az a korai időszak, amikor szüksége volt a közvetlen figyelmünkre. De a szeretetünkre, elismerésünkre, közelségünkre, feléjük való nyitottságunkra továbbra is nagy szükségük van. Vágynak arra, hogy elismerjük őket, és hogy megértsük a döntéseiket.

Hogyan válhatunk a kamaszunk szövetségesévé? Hogyan reagálhatunk az új életkor okozta kihívásokra a buliktól, kapcsolatoktól kezdve a szexualitáson át a kütyük világáig? Hogyan kapcsolódhatunk olyankor is, amikor látszólag épp az ellenkezőjéért tesz meg mindent flegma-feleselős gyermekünk?

Ez a füzet ezeknek a kérdéseknek megválaszolásában segíti a szülőket. Szívből ajánljuk azoknak, akik már ismerik a Kapcsolódó Nevelés 5 eszközét, és a kamaszkorral együtt érkező új kihívásokra keresnek válaszokat, és azoknak is, akik csak most ismerkednek ezzel a módszerrel.

A kiadvány vásárlás után pdf formátumban letölthető.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szövetségben a kamaszunkkal” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük