Ingyenes támogató csoportjaink

Amikor összecsapnak a fejünk felett a hullámok, amikor gyerekeinkkel kapcsolatban nehézségekkel szembesülünk, amikor az életünk tele van stresszel és teendőkkel, akkor gyakran nem vagyunk képesek olyan empatikus, türelmes, vicces szülők lenni, amilyenek szeretnénk. Mindez nem a mi hibánk! Üres pohárból nem lehet inni adni!

Ilyenkor a legfontosabb, hogy először mi magunk támogatást kapjunk! Ugyanúgy, ahogy a repülőn is először saját magunkra kell az oxigénmaszkot feltenni, hogy másoknak segíteni tudjunk.
A Kapcsolódó Nevelés egyszerű, de hatékony eszközt kínál arra, hogy letehessük régóta cipelt nehéz érzéseink batyuját, oldjuk a saját feszültségünket, és hogy bármilyen nehézség, gondolat, rossz érzés kimondható és kifejezhető legyen – ez pedig a Páros Meghallgatás. Egy ilyen meghallgatás után általában könnyebbnek és reménytelibbnek érezzük magunkat, képesek vagyunk türelemmel és empátiával viselni a gyerekeink nehéz pillanatait, és idővel rátalálunk a saját megoldásunkra.

Ti mondtátok:
“Nekem rengeteget adnak a támogató csoportok. Fantasztikus dolog a gyerekneveléssel, családos léttel, anyasággal kapcsolatos kételyeket, feszültségeket, elakadásokat egy biztonságos közegben kitenni magamból. Utána mindig kisimulok és lesz hely új gondolatoknak, megoldási lehetőségeknek a fejemben, eggyel több béke a szívemben, és új lendületet, higgadtságot nyerek a nehéz helyzetek kezeléséhez. Nem mellesleg azt is jó érzés látni, hogy mások is küzdenek a saját gyerekes kihívásaikkal, párjaikkal, nehéz élethelyzetükkel. Hogy a nehézségek nem valami megoldhatatlan véget vetítenek előre, hanem teljesen természetesen előfordulnak a (kis)gyerekes életszakaszban mindenkinél. Ez az egymás életébe belelátás kicsit enyhíti az elszigeteltséget, amit kisgyerekes, segítség nélkül élő családként nap mint nap megélünk.”

Aktuális csoportjainkba itt tudtok jelentkezni. (Az időpontokat megtaláljátok a facebook oldalunkon, és a naptárban is.)