Szülőcsoportjaink

Tehetetlenül állsz a nagy hisztik előtt? Üt, rúg, harap, köpköd, csúnyán beszél, nem eszik a gyereked? Millió évnek tűnik, mire reggelente elindultok otthonról? Szeretnél határt szabni kiabálás és büntetés nélkül? Szeretnéd közelebb érezni magad a gyerekedhez a nehéz pillanatok után is? Keresed az eszközöket, hogy hogyan ne őrülj bele a szülőségbe?

Üdv a klubban! Segítünk!

Mi, szülők, mélységesen szeretjük a gyerekeinket, és a legjobbat akarjuk nekik. Épp ezért olyan elkeserítő, amikor minden erőfeszítésünk ellenére nap mint nap daccal és nehézségekkel szembesülünk, és minél inkább szeretnénk a kedvükre tenni, annál kevésbé tűnnek elégedettnek. Fogadkozásaink és terveink ellenére a napjaink gyakran egyre kaotikusabbak, és a legidillibbnek tűnő pillanatok is kiabálásba vagy veszekedésbe torkollhatnak. Miért van ez így? Miért nem ül a fenekén evés közben? Miért nem alszik? Miért nem érti, hogy NEM? Miért kell mindent ezerszer elmondani? Hogyan maradhatnék az a türelmes, laza, játékos szülő, aki lenni szeretnék?

A Kapcsolódó Nevelés 6 alkalmas csoportfolyamatának során választ találhatunk ezekre a kérdésekre. Megérthetjük, mi történik ezekben a helyzetekben gyermekeinkkel, és velünk, szülőkkel is, és mit tehetünk azért, hogy az egész családi életünket újrahangoljuk. A 6 hét alatt legtöbben azt tapasztaljuk, minden megmozdul: stresszmentesebbek a napok, gördülékenyebbek az elindulások, megérkezések, étkezések és esték, kevesebb a küzdelem. A szülők a tanfolyamon a legújabb pszichológiai és neurológiai kutatások eredményein alapuló tananyagot közösen dolgozzák fel, tesztelhetik családjukban az elsajátított gyakorlatias eszközöket, és sok-sok személyes támogatást kapnak ahhoz, hogy:

  • elmélyítsék kapcsolatukat gyermekükkel
  • megteremtsék a gyerekek optimális fejlődéséhez szükséges biztonságérzetet
  • szeretettel, kiabálás és szigor nélkül szabjanak határokat a nem kívánt viselkedéseknek
  • megküzdjenek gyermekeik (és önmaguk) érzelmi kitöréseivel
  • kezeljék a napi szinten jelentkező személyes stresszt
  • egyre inkább a játék és a játékosság eszközeivel oldjanak meg nevelési helyzeteket.

Annak érdekében, hogy hatékonyan tehessük le a hétköznapjaink feszültségét, ebbe a csoportba csak a szülőket várjuk, gyerekek nélkül.

A legközelebbi – online vagy személyes – csoportjaink időpontját az Eseményeink között találjátok itt a holnapon, és a facebook oldalunkon! Figyelem: a csoportoknak oktatónként különböző elnevezései vannak, pl. “A Kapcsolódó Nevelés alapjai szülőknek”, “6 alkalmas Kapcsolódó Nevelés szülőcsoport”. Ha nem találod a következő induló csoportokat, írj nekünk, segítünk!

A 6 alkalmas csoportokon kívül rendszeresen hirdetünk egy alkalmas műhelymunkákat különböző témákban, pl. határszabás, testvérféltékenység, szobatisztaság. Ezeket is megtaláljátok itt a naptárban, és a facebookon is.